Saxofoon Rieten

Saxofoon rieten zijn verschillend per type instrument:

Er zijn diverse soorten rieten. We spreken hier over Saxofoon rieten. In Saxofoon rieten is veel keuze. Er zijn om te beginnen verschillende merken Saxofoon rieten. Binnen die merken is er weer verschil in uitvoering, dikte, alsook verschil in het materiaal wat anders kan zijn.

Dit alles zorgt voor de uiteindelijke waarde die een saxofoonriet voor u als gebruiker heeft. Als beginnend saxofoonspeler zult u met een riet starten wat dun is. Bij een dun riet krijgt u gemakkelijker geluid uit de saxofoon, want u heeft minder lucht nodig. Het geluid dat bij het gebruik van een dun riet uit de saxofoon komt is echter ook wat scheller. Na verloop van tijd gaat u de de sterkte van het riet meestal wat zwaarder maken. Diktes van Saxofoon rieten variĆ«ren van 1 tot en met 4, met halve tussenmaten. Saxofoon rieten zijn er in hout en kunsstof. Hout heeft een wat warmere en diepere klankkleur. Kunststof rieten gaan daarentegen weerlanger mee.Ook zijn dezerieten ongevoelig voor vocht en vuil. Deze rieten hoeven dan ook niet ingespeeld te worden.   

Voor het maken van een muziekkeuze volgen hier enkele tips.

  • Een klassiek saxofoonriet is Vandoren.
  • Dit riet heeft een dunne tip en meer hout in het overgangsgebied naar de rug.
  • De klank is redelijk makkelijk en redelijk egaal donker.


De Saxofoon rieten van Rico zijn ontworpen voor een bredere keuze aan muziekstijlen. De rieten zijn gemakkelijk te bespelen.